فهرست

بارگذاری ریز مغذی نانو ذره سلنیوم در ساختار باکتری‌های لاکتوباسیل و بررسی توان ضد میکروبی آن جهت ساخت مکمل دارویی ضد اسهال

نشریه: بهار 1398 - مقاله 3   صفحات :  19 تا 28



کد مقاله:
nm-594

مولفین:
صادق چراغی سرای: دانشگاه تبریز - گروه آموزشی علوم دامی - تغذیه
صادق چراغی سرای: دانشگاه تبریز - گروه آموزشی علوم دامی - تغذیه
علی حسین خانی: دانشگاه تبریز - علوم تغذیه
اکبر تقی زاده: دانشگاه تبریز - گروه علوم دامی
حمید محمدزاده: دانشگاه تبریز - علوم تغذیه
حامد همیشه کار: دانشگاه علوم پزشکی - تحقیقات کاربردی دارویی


چکیده مقاله:

اشرشیاکلی عامل اصلی اسهال خونی است. تحقیق حاضر در راستای پیشنهاد داروی زیست محیطی ضد اسهال، به بررسی اثرات هم‌افزایی و ضد میکروبی نانوذرات سلنیوم و لاکتوباسیل‌ها روی‌ اشرشیاکلی پرداخته است. توان ضد میکروبی نمونه‌های آزمایشی به روش انتشار از دیسک و چاهک به صورت اندازه‌گیری هاله عدم رشد ارزیابی شد. همچنین کمترین غلظت مهار رشد MIC و کمترین غلظت کشندگی MBC به روش رقت‌سازی انجام گردید. نتایج بدست آمده نشان داد در هر دو روش چاهک و دیسک بیشترین قطر هاله‌ عدم رشد به ترتیب با میانگین 6/23 و 36/23 میلی‌متر متعلق به تیمار "نانوسلنیوم بارگذاری شده در لاکتوباسیل‌ها‌" روی گونه استاندارد اشرشیاکلی بود. تعیین MIC وMBC نیز حاکی از آن بود که دو تیمار "نانوسلنیوم بارگذاری شده در لاکتوباسیل‌ها" و "نانوسلنیوم لاکتوباسیل" به ترتیب با میانگین کل 7/590 و 38/615 میکروگرم بر میلی‌لیتر برای MIC و میانگین کل 32/955 و 67/1195 میکروگرم بر میلی‌لیتر برای MBC، پایین‌ترین مقادیر را نسبت به سایر تیمارها داشتند 05/0P<. تمامی آزمون‌ها حاکی از توان ضد اسهالی بالای نمونه "نانوسلنیوم بارگذاری شده در لاکتوباسیل‌ها‌" بود. از اینرو به شرط تکرار آزمایش در مطالعات آتی و اطمینان از صحت نتایج بدست آمده، می‌توان ساخت داروی زیست محیطی با این فرمولاسیون را جهت استفاده درمانی توصیه نمود.


Article's English abstract:

Escherichia coli E.coli is the most important species that causes dysentery. Present study was conducted to investigate the synergistic antimicrobial effects of Nano-selenium and lactobacillus on E.coli to suggest anti-diarrhea bio-drug. The antimicrobial effects of experimental treatments against E.coli were evaluated by disk diffusion and well diffusion methods as a measure of the growth inhibition zone. Moreover, the minimum inhibitory concentration MIC and minimum bactericidal concentration MBC were determined by micro-dilution method. The results of the well and disk diffusion methods showed that in both tests, the highest growth inhibition zone of the "Nano selenium-loaded lactobacillus" treatment on the standard strain of E.coli was 23/6 and 23/36 mm respectively. The results of MIC and MBC determination showed that in all experimental periods, "Nano selenium-loaded lactobacillus" and "Nano-selenium lactobacillus" treatments with 590/7 and 615/38 μg/ml for MIC and 955/32 and 1195/67 μg/ml for MBC had the lowest amounts compared to other treatments P<0.05. The results of this experiment confirmed the anti-diarrhea ability of "Nano selenium-loaded lactobacillus" treatment. Therefore, provided that this test be repeated in future studies and ensured the accuracy of these results, manufacturing of bio-drug with this formulation may be advised for prevention or treatment of diarrheal disease.


کلید واژگان:
نانو ذره سلنیوم، لاکتوباسیلوس، ضد میکروبی، اشرشیاکلی.

English Keywords:
Nano-Selenium Particle, Lactobacillus, Antimicrobial, Escherichia coli.

منابع:
بدون منبع فارسی

English References:
[1] H. Hariharan, N. A. Al-Dhabi, P. Karuppiah, S. K. Rajaram, “Microbial synthesis of selenium nanocomposite using Saccharomyces cerevisiae and its antimicrobial activity against pathogens causing nosocomial infection,” Chalcogenide Letters, 9, 509-515, 2012. [2] D. Medina-Cruz, G. Mi, T. J. Webster, “Synthesis and characterization of biogenic selenium nanoparticles with antimicrobial properties made by Staphylococcus aureus, methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Escherichia coli, and Pseudomonas aeruginosa,” Journal of Biomedical Materials Research, 106, 1400-1412, 2018. [3] Y. He, S. H. Ingudam, S. Reed, A. Gehring, T. P. Strobaugh, P. Irwin, “Study on the mechanism of antibacterial action of magnesium oxide nanoparticles against foodborne pathogens,” Journal of Nano biotechnology, 14, 54-63, 2016. [4] P. A. Tran, N. O'Brien-Simpson, E. C. Reynolds, N. Pantarat, D. P. Biswas, A. J. O'Connor, “Low cytotoxic trace element selenium nanoparticles and their differential antimicrobial properties against S. aureus and E. coli,” Nanotechnology, 27, 1-10, 2016. [5] J. Yang, K. Huang, S. H. Qin, X. Wu, Z. Zhao, F. Chen, “Antibacterial action of selenium-enriched probiotics against pathogenic Escherichia coli,” Digestive Diseases and Sciences, 54, 246-254, 2009. [6] S. Cheraghi-Saray, A. Hosseinkhani, H. Janmohammadi, P. Zare, H. Daghighkia, “Thermal and probiotic treatment effects on restaurant waste for incorporation into poultry diet,” International Journal of Recycling of Organic Waste in Agriculture, 3, 1-7, 2014. [7] T. Asahara, K. Nomoto, M. Watanuki, T. Yokokura, “Antimicrobial activity of intraurethrally administered probiotic Lactobacillus casei in a murine model of Escherichia coli urinary tract infection,” Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 45, 1751-1760, 2001. [8] W. H. De-Jong, P. J. Borm, “Drug delivery and nanoparticles: applications and hazards,” International Journal of Nanomedicine, 3, 133-149, 2005. [9] H. Kamada, I. Nonaka, Y. Ueda, M. Murai, “Selenium addition to colostrum increase immunoglobulin G absorption by newborn calves,” Journal of Dairy Science, 90, 5665-5670, 2007. [10] L. C. Sakoda, B. I. Graubard, A. A. Evans, W. T. London, W. Y. Lin, F. M. Shen, K. A. McGlynn, “Toenail selenium and risk of hepatocellular carcinoma mortality in Haimen City China,” International Journal of Cancer, 115, 618-624, 2005. [11] O. Stabnikova, V. Ivanov, I. Larionova, J. Lewis, “Ukrainian dietary bakery product with selenium-enriched yeast,” LWT-Food Science and Technology, 41, 890-895, 2008. [12] S. Esmaeili, K Khosravi-Darani, R. Pourahmad, L. Nazemi, R, Komeili, “Production of selenium-enriched yeast using a Plackett-Burman design,” Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology, 7, 27-36, 2012. [13] Y. Hongfei, F. Gongjian, G. Zhenxin, “Optimization of culture parameters of selenium-enriched yeast (Saccharomyces cerevisiae) by response surface methodology (RSM),” LWT Food Science and Technology, 43, 666-669, 2010. [14] R. R. Mishra, S. Prajapati, J. Das, T. K. Dangar, N. Das, H. Thatoi, “Reduction of selenite to red elemental selenium by moderately halotolerant Bacillus megaterium strains isolated from Bhitarkanika mangrove soil and characterization of reduced product,” Chemosphere, 84, 1231–1237, 2011. [15] A. R. Ingole, S. R. Thakare, N. T. Khati, A. V. Wankhade, D. K. Burghate, “Green synthesis of selenium nanoparticles under ambientcondition,” Chalcogenide Letters, 7, 485–489, 2010. [16] B. Langi, C. Shah, K. Singh, A. Chaskar, M. Kumar, P. N. Bajaj, “ Ionic liquid-induced synthesis of selenium nanoparticles,” Materials Research Bulletin, 45, :668–671, 2010. [17] R. Kazemi, N. Ghaemi, M. S. Mirpor, “Study of antimicrobial activity of lactic acid bacteria isolated from probiotic products,” Journal of Microbial Biotechnology of Islamic Azad University, 7, 29-36, 2011. [18] S. T. Ogunbanwo, A. I. Sanni, A. A. Onilude, “Characterization of bacteriocin produced by Lactobacillus plantarum F1 and Lactobacillus brevis OG1,” African Journal of Biotechnology, 2, 219-227, 2003. [19] L. Shirazi, M. M. Soltan-dalal, M. Rahnama, “Study of antimicrobial activity of L. reuteri and L. acidophilus on some pathogens of Enterobacteriaceae,” Journal of Microbial Biotechnology of Islamic Azad University, 3, 29-34, 2011. [20] P. A. Tran, T. J. Webster, “Selenium nanoparticles inhibit Staphylococcus aureus growth,” International Journal of Nanomedicine, 6, 1553-1558, 2011. [21] K. J. Heller, “Probiotic bacteria in fermented foods: product characteristics and starter organisms,” The American Journal of Clinical Nutrition, 73, 374–379, 2001. [22] E. Hoseinzadeh, M. Y. Alikhani, M. R. Samarghandy, “Evaluation of synergistic effect of commercial zinc oxide and copper oxide nanoparticles against gram positive and gram negative bacteria by fraction Inhibitory concentration index,” Journal of Zanjan University of Medical Sciences, 20, 29-41, 2012. [23] Y. C. Chung, Y. P. Su, C. C. Chen, G. Jia, H. l. Wang, J. G. Wu, J. G. Lin, “Relationship between antibacterial activity of chitosan and surface characteristics of cell wall,” Acta Pharmacologica Sinica, 25, 932-936, 2004. [24] A. Bell, “Antimalarial drug synergism and antagonism: mechanistic and clinical significance,” FEMS Microbiology Letters, 253, 171-184, 2005. [25] W. Krittaphol, P. A. Wescombe, C. D. Thomson, A. McDowell, J. R. Tagg, J. P. Fawcett, “Metabolism of L-selenomethionine and selenite by probiotic bacteria: in vitro and in vivo studies,” Biological Trace Element Research, 144, 1358-1369, 2011. [26] B. Zhang, K. Zhou, J. Zhang, Q. Chen, G. Liu, N. Shang, W. Qin, P. Li, F. Lin, “Accumulation and species distribution of selenium in Se-enriched bacterial cells of the Bifidobacterium animalis 01,” Food Chemistry, 115, 727-734, 2009.



فایل مقاله
تعداد بازدید: 1271
تعداد دریافت فایل مقاله : 76