TY - JOUR ID - 253152 TI - استفاده از نانوذرات نقره پوشش داده شده با تریس-دی تیوکاربامات به عنوان حس گر رنگ سنجی گزینش پذیر برای تشخیص ملامین در شیر JO - نانومقیاس JA - NS LA - fa SN - AU - آریانسب, فضه AU - مظفری, شهلا AU - اردوخانیان, ژولیت AU - ربیعی, سحر AD - گروه شیمی، پژوهشکده شیمی و پتروشیمی، پژوهشگاه استاندارد، کرج AD - گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران شرق، تهران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 9 IS - 2 SP - 64 EP - 75 KW - نانوذرات نقره KW - لیگند دی‌تیوکاربامات KW - تشخیص رنگ‌سنجی KW - حس‌گر گزینشی KW - ملامین در شیر DO - N2 - هدف از این پژوهش، توسعه روشی ارزان، گزینشی، حساس و کاربردی برای تشخیص ملامین در شیر است. از واکنش 2-آمینو-2-هیدروکسی-پروپان- 1، 3- دی‌‌اُل (باز تریس) به­عنوان باز ارزان و در دسترس، با کربن دی­سولفید، تریس-دی­تیوکاربامات تهیه می­شود که به­دلیل وجود گروه­ عاملی دی­تیوکاربامات همراه با گروه­های عاملی هیدروکسیل، تمایل زیادی به برهم­کنش با ملامین، دارد. برهم­کنش الکترون­دهنده-الکترون­پذیرنده بین ملامین و تریس-دی­تیوکاربامات در سطح نانوذرات نقره، منجربه انباشتگی نانوذرات نقره شده که این پدیده باعث جابجایی طول موج جذبی نانوذرات به طول موج­های بالاتر و تغییر رنگ محلول از زرد روشن به قرمز می­شود. این تغییر رنگ با استفاده از طیف­سنجی فرابنفش-مرئی (UV-Vis) ثبت و اندازه­گیری شده است. از این روش می­توان برای اندازه­گیری سریع مقدار ملامین در نمونه­های شیر پاستوریزه استفاده کرد. حد تشخیص روش µM 7/0 است و حس­گر نسبت به ملامین کامل گزینش­پذیر عمل می­کند. محدوده خطی بودن اندازه­گیری روش ارائه­شده بین µM 2 تا µM 12 است که با بسیاری از روش­های گزارش شده مشابه، قابل رقابت است.   UR - https://nanomeghyas.ir/article_253152.html L1 - https://nanomeghyas.ir/article_253152_01725ef1e33d04bb9d0bdfeb81f3d42a.pdf ER -